School voor Veiligheid – Introductie stage bedrijfsbeveiliging opleiding Beveiliger niveau 2

Houd jij overzicht? Voorkom je liever dan dat je moet ingrijpen? Ben jij een visitekaartje voor het bedrijf waar jij werkt? Ook als het ‘minder’ gezellig wordt? Jij bewaart en bewaakt de kalmte of zorgt dat deze terugkomt. Jouw houding en de manier waarop jij praat geeft de ander vertrouwen en rust.

Op een normale dag ben jij degene die het gebouw opent en of sluit, jij ontvangt gasten en verwijst ze door, jij zorgt dat iedereen zich welkom voelt. In een winkelcentrum geef je shoppende bezoekers en ondernemers een veilig en welkom gevoel.
’s Avonds en ’s nachts zorg jij er voor dat terreinen of gebouwen veilig zijn. Dat doe je door te surveilleren, zowel fysiek als via videocamera’s. Je doet (on)regelmatig een ronde voor visuele inspectie: zelf kijken wat de situatie is. Jij bent vaak ook als eerste ter plekke als het alarm gaat. Je onderzoekt en schakelt de politie in. Soms ben je zo snel ter plaatse dat de inbreker al weg is, zonder iets mee te nemen. Ook kan het dat je samen met de politie een terrein of gebouw ingaat om zoeken naar eventuele inbrekers. Jij kent het gebouw uit je hoofd en weet precies waar iemand zich kan verstoppen. Je gebruikt jouw kennis en verstand om de hulpdiensten te helpen.

Over hulpdiensten gesproken. Jij bent altijd als één van de eerste ter plekke als er iets aan de hand is. Jij waarschuwt, informeert en begeleidt ambulancepersoneel of de brandweer. Je bent bedrijfshulpverlener en dat betekent dat je eerste hulp verleent en soms zelfs de reanimatie start. Heftig, maar onderdeel van jouw werk en iets waar je voor opgeleid wordt.

Voor jou is het pas klaar als het rapport is opgemaakt. Je legt alles vast, want jouw collega’s in de volgende dienst willen weten wat er gebeurd is en waar ze rekening mee moeten houden. Is het altijd actie? Nee! Vaak niet. En dat komt, omdat je aanwezig bent. Mensen, ook degene die ‘minder gezellig’ zijn zien jou en jij ziet hun. Dat wordt het risico op vervelend gedrag ook meteen minder. Hoe jij te werk gaat, is daarbij heel belangrijk. Dat leer je allemaal tijdens de opleiding Beveiliger niveau 2 op de School voor Veiligheid van MBO Amersfoort. Naast de noodzakelijke theorie, oefen je echte praktijkcases in de praktijkstraat en loop je stage. Dat kan in een winkelcentrum zijn, via beveiligingsbedrijf of bij MBO Amersfoort in de bedrijfsbeveiliging. Wat dat laatste precies inhoudt, zie je in deze video. Meer weten over deze opleiding? Neem dan een kijkje op de website van de School voor Veiligheid of op de website MBO Amersfoort.

Music:
http://www.purple-planet.com
http://www.bensound.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *