MBO Uitblinker Rick – een dag op school

Als íemand het mbo op een positieve manier kan vertegenwoordigen en op kan komen voor de rechten van mbo-ers, dan is Rick het wel.
Rick werd vroeger gepest, had een vader die ziek thuis zat, werd bestempeld met ADHD en voelde zich verloren en onbegrepen. Toch ontstond in deze moeilijke periode zijn passie om andere jongeren te helpen. Met bijlessen, door advies te geven. Eigenlijk ontstond uit elke tegenslag ook weer iets moois, waardoor Rick met name levenslessen leerde: geef nooit op en grijp je kansen. Het maakte hem sterker en overtuigd om iets van zijn leven te maken.

Rick is vooral student op het mbo. En een trotse student die snapt hoe het mbo werkt. Of soms niet werkt. Ook ziet hij dagelijks wat de verschillen zijn tussen roc’s en hoe de begeleiding is vanuit verschillende scholen.

In deze video zie je Rick dus vooral als mbo-student. Wat doet hij (anders)? Hoe kijken medestudenten en docenten naar hem en hoe kijkt hij naar onderwijs en de opleiding die hij volgt?

Kom het te weten in deze laatste video. Je kunt nog stemmen op Rick tot woensdag 8 november 23:59 uur via https://www.ditismbo.nl/ambassadeurs/2017/rick-de-wijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *